Halový přehled 2019

Zimní měsíce poskytují lidem, zimě neholdujícím, možnost závodit v hale. Ti, věnující se středním tratím, především mladší rychlíci juniorského věku, se bez ni neobejdou. Významným milníkem budiž již pár let stojící hala v Ostravě. Díky ni se letos pár našich členů zúčastnilo dvou veřejných závodů na 1500 a 3000 metrů + jedna naše účast na mistrovství Moravy a Slezska.

Veřejný závod na 1500 m (22.1.)

Ještě o lednovém večeru odstartovala o hodině šesté patnáctka. Hned v první zatáčce se vydal na vlastní časovku Martin Zajíc z VSK Brno, a Petr, v té chvíli se zařazujíc za Slaného ze Sokola Opavy, na to reagoval pozdě, přesto se taky vydal na útěk. Díra tak byla nejen za Zajícem, ale 50 metrů i za Petrem, a dalších změn se nedostalo. Zajíc rozhodně roli zajíce neplnil ve smyslu žargonu atletického a utekl v čase 4:14. Petr finišoval za 4:23, záhy již v hustším balíku si udělal osobák Ondra Dominik za 4:43. Halový osobák si udělal také Dan Šindelek (4:45), ovšem jeho o pár tříd lepší osobák (4:28 venku, z roku 2007) již pamatuje doby data staršího 🙂 Tím však osobáky nekončí. Dosáhl jej i Marek, v čase 4:57.

Mezi ženami vyhrála Petra Pastorová s náskokem snad o 150 m, v čase 4:56 (taktéž osobní rekord!). Pátá doběhla Magdalena Drastichová, v čase 5:51.

Výsledky:

https://online.atletika.cz/vysledky/38258

 

Mistrovství Moravy a Slezska (3.2.)

Petr Muras se přihlásil na trojku i 1500m naráz. U patnáctistovky spíše i doufal, že bude vyškrtnut. Útoku na devět minut však nenapomohlo zařazení do pomalejšího rozběhu (koneckonců, nebylo to možné podpořit žádným lepším časem za tu chvíli běhání). Ve smíšeném rozběhu s juniory se po prvním pomalém kiláku (3:06) rozhodl jít do čela, a záhy všichni odpadli, až na visícího slováka Nevedela (mimo soutěž), který se jen vezl a udolal Petra na poslední dvoustovce. Výsledný čas 9:21 (pátý muž) tak byl určitě zklamáním, ale díky němu bude příště rychlý rozběh 🙂 V tomto Petr a slovenský závodník dali všem ostatním kolo.

1500m, po pár hodinách, za 4:23, už byla spíše jen křeč.

Výsledky:

https://online.atletika.cz/vysledky/36600/160

 

Veřejný závod na 3000 m (19.2.)

I když Jana Fouska prý bolí z haly nohy a Petr se přišel do haly jen vyvalit na žíněnku, i tak zvítězil náš běžec, Ondra Dominik, v čase 10:02:71. Martin Ručka z Vítkovic, leč po nemoci, za ním zaostal o pět sekund. Setiny jsou uvedeny záměrně, protože Ondra zaběhnul na setinu stejný čas jako loni! Možná se měl soustředit spíše na pokoření 10-minutové hranice (což se mu již povedlo na venkovní dráze), místo této kuriozity 🙂 O třináct sekund byla pomalejší, mezi ženami první, Petra Pastorová, za kterou jen o tři sekundy zaostala Hana Homolková z Nového Města na Moravě, skoro o dvacet let mladší.

Výsledky:

https://online.atletika.cz/vysledky/38260/160

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..