Rohálovská desítka

Podle kalendáře začíná jaro až v březnu, ale běžci na Moravě už dlouho ví, že jarní sezona začíná poslední únorovou sobotu v Prusinovicích. Letos již po dvacáté šesté se stovky vytrvalců postavili na start Rohálovské desítky. Láká je sem náročná, kopcovitá obrátková trať, která všechny po zimě dokonale prověří. Povětrnostní podmínky byli docela příznivé, nebyl sníh, led ani velký mráz. Bohužel nepsaným pravidlem je, že při zpáteční cestě z Tučap fouká protivítr a ten byl letos velmi silný a studený.

Na startu byla řada skvělých vytrvalců, ale vítěz byl už po čtvrté stejný. Ukrajinec Oleksander Matviichuk vyhrál v čase 31:53 s náskokem skoro půl minuty před Janem Janů a Ondrou Fejfarem. V Ženách nenašla přemožitelku Adéla Stránská z Iscarexu Česká Třebová, mimochodem dcera výborného vrchaře Aleše Stránského. Na výborném druhém místě a první v kat. skončila naše Petra Pastorová (37:34).

Mezi 478 startujícími bylo i několik dalších naších členů. Kromě Petry dosáhl na stupně vítězů Roman Slowioczek, který v kat. 60-64 skončil třetí (42:42). A v neposlední řadě čerstvý sedmdesátník Alfons Výtisk, který časem 51:15 obsadil rovněž třetí místo. V této kategorií startoval i druhý nejstarší účastník Vašek Procházka a časem 1:03:08 skončil sedmý. Honza Fousek byl 19. v A za 37:01, Marek Škapa 11. v B (38:46) a Láda Dvorský 15. v C (45:13).

Organizace celé akce opět šlapala na jedničku. Ondra Němec se svým kolektivem připravil pro všechny výborné zázemí včetně dárků, guláše, teplých sprch, tomboly, tipovací soutěže atd. A kdo chtěl, tak si mohl počkat i na večerní taneční zábavu. Všichni se tak za rok budou do Prusinovic opět rádi vracet. A doufat, že snad nebude foukat…

Marek Škapa

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..