Členové klubu díl 2. – STANISLAV KOVÁČEK

Dnes si představíme začínajícího běžce Stanislava Kováčka z Ostravy – Zábřehu. Běhání se věnuje necelý rok a v klubu patří mezi služebně nejmladší. Členem se stal v únoru 2016. Přestože běhá necelý rok, dává si nemalé cíle.

Jak dlouho běháš? Od 3. 6. 2015

Kolikrát týdně běháš? 6x týdně

Kolik kilometrů týdně v průměru naběháš? cca 100km

Používáš nějaký sporttester, běžecké hodinky, GPS aplikaci v telefonu? Endomondo v chytrém mobilu.

Kde nejčastěji běháš? V lese a kolem řek.

Běháš raději sám a nebo s někým dalším? Když nemám nikoho do počtu, tak běhám sám,ale nejlepší je běhat ve dvojici nebo ve skupince. Cesta tak rychleji utíká při konverzaci a ohledně bezpečí ani nemluvě.

Posloucháš při běhu hudbu? Ano, ale jen při tréninku.

Jaké bylo nejzajímavější místo, kde jsi zhruba za poslední rok běžel? 53km z Ostravy na Morávku.

Máš svůj běžecký vzor, popřípadě někoho obdivuješ či nějakému běžci (sportovci) fandíš? Mezi mé vzory patří naše česká legenda Emil Zátopek. Obdivuji světově známého šampiona v ultramaratonu Scotta Jurka. A do třetice jsem fanouškem naši Terezy Šádkové, bosoběžce Tomáše Zahálky a velkého sportovce, turisty, milovníka hor a otužilce Jana Čúpy.

Jaký typ závodu preferuješ? Vrhám se do všech typů závodů, ale jako ultratrailista preferuji horský běh na dlouhou vzdálenost.

Máš svůj oblíbený závod? Ze svých dosavadních, co jsem běžel, se mi líbil Podzimní Kubánkov, pořádaný v říjnu. Ale jinak každý závod má vždy něco do sebe.

Na který svůj dosavadní běžecký výkon jsi nejvíce hrdý? Travný trek, 13km a 4. místo v kategorii muži Klasik do 38let, čas 01:19:23.16.

Jaké máš běžecké ambice? Vyhrát nějaký prestižní ultramaraton.

Jaké další sporty, kromě běhání, nejčastěji provozuješ? Turistiku a cykloturistiku.

Máš kromě běhání ještě nějaké jiné koníčky či zájmy, jaké? Sbírání turistických známek a turistických razítek, hudba, kino, divadlo, četba, kempování.

Co bys popřál našemu klubu MK Seitl Ostrava do dalších let? Určitě spoustu úspěchů a nabírání dalších nových členů a nadále pořádání krásných závodů.

Aktuální rekordy:

5km: 20:44 (Studénecká pětka 2015)

10km: 41:18 (Běh 17. listopadu v Hrabové 2015)

půlmaraton: Zatím jsem neběžel

maraton: Zatím jsem neběžel

Děkujeme Standovi za jeho odpovědi. Jako začínajícímu ultramaratonci mu přejeme hodně zdaru, neboť ultra má v našem klubu velkou tradici.

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..