Vaňkáč Čelindž

Jak už bylo zmíněno v jedné předchozí reportáží, konala se o uplynulém víkendu řada závodů. Jedním z nich byl i druhý ročník akce jménem Vankáč Čelindž. Jeho dějištěm byl hlavně lyžařům dobře známý Vankův kopec. Ten se nachází nedaleko od konečné zastávky tramvaje číslo 5 mezi Budišovicemi a Horní Lhotou.

Celý program se skládá ze tří samostatných závodů, kromě běhu ještě MTB a duatlonu. Oproti lonské premiéře došlo k prodloužení tratí. Náročný kopcovitý okruh měřil neco přes 7km a každý si mohl vybrat, zda chce běžet jedno nebo dvě kola. Hned po startu čekal výběh sjezdovky a okamžitě lesní seběh zpět. Na celé trati se rovina skoro nevyskytovala a jako zpestření čekal na běžce trailový úsek. Účast moc početná nebyla, za horkého počasí se na delší i na kratší variantu vydalo po 30 účastnících.

Od startu běžel na prvním místě Roman Janeček z Caramba Teamu. Bohužel ve druhém kole trochu zakufroval a do cíle doběhl až jako čtvrtý v celkovém pořadí. O první místo si to tak rozdali dva „béčkaři“ Richard Helcel z BK SAK Karviná a Marek Škapa. Průběh byl po celý závod stejný. Richard v sebězích utekl a Marek ho ve stoupání zase doběhl. Prvně jmenovaný nakonec ve finiši rozhodl o svém vítězství v čase 1:09:14, Marek zaostal o sedm sekund. Třetí celkově a první do 39 doběhl Vítězslav Prášil 1:10:25 a osmý skončil poslední zástupce našeho klubu Michal Buba 1:17:57.

Po závodě na všechny čekalo občerstvení v podobě kuřete nebo párku a docela bohatá tombola, kde vyhrál skoro každý. Druhým dílem bude závod horských kol 22. 7. a seriál se uzavře 19. srpna duatlonem.

Marek Škapa

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..