10. ročník Kateřinského běhu Hrabovou

Letošní jubilejní ročník Kateřinského běhu premiérově organizovalo nové pořadatelské duo z našeho oddílu Martina Metzová a Marek Moravec. Obklopili se šikovnými pomocníky a celou organizaci zvládli na výbornou. Museli se potýkat s nutnou změnou trasy a zvolením jiného zázemí, než jsme byli v minulých ročnících zvyklí. Základní škola v Ostravě – Hrabové se jako zázemí pro sportovce osvědčila již při běhu 17. listopadu a ne jinak tomu bylo i ve čtvrtečním odpoledni. Závodníky potěšila také sladká odměna na konci, která po vynaloženém výkonu musela chutnat úplně všem a také tombola se zajímavými cenami.

Nejprve se na start svých závodů postavily děti, které si to rozdaly na běžeckém oválu v areálu ZŠ. Pak se již na start seřadilo 87 účastníku hlavního závodu a osvědčený startér místní starosta Igor Trávníček poslal běžce na dva 2,5 km dlouhé okruhy. Zrychlením v posledním kilometru získal vítězství v našich končinách známý polský závodník Robert Antzak, který proťal pomyslnou cílovou pásku v čase 17:03 min. Za ním se již seřadili borci z našeho oddílu, druhý Ondřej Dominik 17:19, třetí Vítězslav Prášil 17:23 a vše jistil čtvrtý Marek Škapa 17:26 (druhý ve své kategorii). V ženách si pro jasné vítězství doběhla Ivana Zbořiová (BK SAK Karviná) 19:26 min. Stejně jako u chlapů, tak i v ženách obsadila druhé místo naše závodnice a to Magdaléna Drastichová 21:20 min. Třetí skončila časem 21:48 Pavlína Masná z Janovic.

Je velice potěšující, jak velká byla účast v závodě našich členů: Petr Škrabánek 18:22 a 1. místo v kategorii, Michal Buba 18:26, Roman Slowioczek 20:21, Ivan Karas 20:27, Tomáš Lipina 20:34, Alfons Vytisk 22:05 a 1. místo v kategorii, Jana Dominiková 22:08 a 2. místo v kategorii, Ladislav Březina 23:40, Jana Kilarová 24:55, Liboše Kuchařová 25:14, Radomír Pach 26:45 a Václav Procházka 27:27 a 1. místo v kategorii.

Foto: https://drive.google.com/drive/folders/1CMZM_zvOfJQygKmiWICvvlOK7joCUVhU

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..