Hornobludovická sedmička

Hornobludovická sedmička! 2.ročník. Rozhodl jsem se místo tréninku o víkendu dát si závod v Horních Bludovicích. Na tomto závodě jsem poprvé, startovné levné 100, -Kč + kdo co přidá. Tak proč ne, a jela se mnou i dcera Romča. Za slunečného počasí dorážíme na místo registrace na místní fotbalové hřiště hoďku předem podle plánu. Na místě už spousta známých tváří. Vyzvedneme si startovní číslo a čip, dostaneme hned koblihu a pití 0,5 l, otvírák s podtáckem, lístek do tomboly a lístek na grilovanou klobásu po závodě. Co si víc přát? 🙂 V zápětí se dovídáme, že start a cíl je asi 1,5km od prezentace, tak už se tam raději ubíráme a dobře se rozklušeme před závodem.

Na startu je 85 běžců a běžkyň. Do závodu jdu s tím běžet na pohodu a nic nehrotit, v úterý mě čeká další závod ve FM Adra běh a pak v sobotu půlmaratón v Novém Jičíně a obhajoba vítězství z loňska i předloňska v kategorii.  A je tady start. Trať po startu mírně do kopce, přebíháme louku, a po chvíli začíná dlouhý seběh, skoro až pod hráz přehrady Žermanice. Následuje úzká ulička a pak výběh po dlouhých schodech až na hráz, přeběhnutí po hrázi a jinou trasou zpět. Opět silnice, terén, kde nás čekají tři kaluže s blátem, tak hlavně opatrně ať se neušpiním. 😁 Pak opět louka, přes můstek a náběh do asi 600m dlouhého kopce před cílem a ještě pod kopcem mě předbíhá borec, ale nereaguji. V té chvíli si myslím, že se pohybuji tak na 4-5. místě v mé kategorii. Dobíhám 10 vteřin za ním v čase 28:41 a na celkovém 12. místě. Při vypsání výsledků zjišťuji, že jsem 4. v kategorii nad 45 let a ten borec přede mnou je v kategorii se mnou a je třetí. No co už, takže brambora. 😁 Romča doběhla taky 4. v kategorii a vyhrála cenu v tombole.

Z žen reprezentovala náš klub Jana Kilarová 36:27.

Pocit ze závodu super a jsem rád, že jsem se zúčastnil. Trať hezká, líbila se mi. V první polovina hodně rychlá, jelikož je z kopce. Velké poděkování patří pořadatelům za tento závod, organizace skvělá jak v závodě, tak v zázemí, gril, klobásy super, plno cen a tombola. Rád se zase vrátím za rok zpět.👍💯

Dan

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..