Kateřinský běh Hrabovou

Přesně 136 závodníků v hlavním závodě a 18 dětí v dětských kategoriích si přišlo ve čtvrtek 18. dubna zazávodit do Hrabové, kde se konal 16. ročník Kateřinského běhu Hrabovou. Stejně jako premiérově na Silvestrovském běhu bylo zázemí v místním Kulturním domě. Start byl také totožný se Silvestrem a to na Bažanově ulici před kulturákem. Od toho se také odvíjela změna trasy, na kterou jsme byli zvyklí. Po startu se neodbočovalo hned na ulici Domovskou, ale pokračovalo se po Bažanově až k místnímu hřbitovu, před kterým bylo mírné stoupání. Celkově to byly dva trošku odlišné okruhy a celková délka bez pár desítek metrů dala téměř 5 kilometrů.

Od startu šli dopředu především mladší ročníky, kluci, kteří mají ještě pořád dostatek rychlosti. Nakonec ji nejvíc měl David Flaša (Abstinenční repre), který doběhl do cíle jako první v čase 16:51 minut. Nic zadarmo mu nedal druhý Tobiáš Pavelka (SK Oceláci Ostrava), když za vítězem zaostal o 6 sekund. Třetí doběhl Miroslav Mokroš (VRATIMOV FreeRun) 17:04 min.

Mezi ženami si nenechala uniknout vítězství naše Petra Pastorová, když trať zaběhla za 18:11 minut. Další dvě místa byly rodinnou záležitostí. Druhá doběhla Markéta Kašná (TJ Jäkl Karviná) v čase 18:59 a třetí skončila její dcera, jdoucí v matčiných stopách, Natálie Ester Kašná (AK SSK Vítkovice). Její čas byl 20:52 minut, což je na téměř jedenáctiletou dívku úctyhodné.

Náš oddíl měl bohaté zastoupení a dařilo se také obsazovat pozice na stupních vítězů ve věkových kategoriích: Ondřej Dominik 17:34 a 1. místo v kategorii, Marek Škapa 17:59 a 2. místo v kategorii, Dan Šindelek 18:25 a 3. místo v kategorii, Roman Slowioczek 20:25 a 1. místo v kategorii, Tomáš Lipina 21:09, David Dočkálek 23:00, Jana Kilarová 23:39 a 2. místo v kategorii, Jana Dominiková 24:27, Alfons Vytisk 25:11 a 1. místo v kategorii, Josef Smola 25:26 a 2. místo v kategorii, Irena Skřipcová 26:32 a Radomír Pach 26:42 min.

Velké díky patří celému týmu, který se se podílel na organizaci závodu. A speciální dík té, která měla ten tým dobře manažersky zorganizovaný a to Martině Metzové.

Ondra

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..