Bolatická dvacítka

V Bolaticích jsem byl naposledy závodit v roce 2017. Na stejný víkend totiž většinou připadá také Pardubický vinařský půlmaraton, kterému jsem dával přednost, neb jsem plnil limit na Mistrovství ČR. Letos limity přitvrdily a tak jsem zase po letech mohl vyrazit na bolatické koupaliště, na kterém je každoročně zázemí závodu. A jako by to ani nebylo sedm let, co jsem tady byl naposledy. Přišlo mi to jako včera, organizace běžela, jak měla. Jediná změna byla v úpravě trati, kterou pořadatelé zavedli v loňském roce. Trasa se natáhla na celkových cca 19,5 km, ale hlavně vypadl na začátku úsek po Nádražní ulici, která je hlavní tepnou spojující Bolatice s Kobeřicemi.

V 9 hodin a 10 minut se do závodu rozběhlo celkem 118 běžců, z toho 46 absolvovalo poloviční trať. Hned od začátku šlo do čela duo David Wittek (OTC Vlčáci) a Radim Boček (Sokol Opava), kdy si druhý jmenovaný doběhl v čase 39:11 pro vítězství na poloviční trati. David pak ovládl hlavní závod, když finišoval za 1:14:56 hod. Minutu za ním zaostal místní vytrvalec Petr Pašek a třetí skončil za dalších 13 sekund Robert Chrudina ze Stěbořic.

Pro vítězství mezi ženami si na kole přijela naše Petra Pastorova, když ji k prvenství stačilo zaběhnout trať za 1:34:51 hod. Druhá doběhla Iva Pachtová (TJ Jäkl Karviná) 1:37:45 hod. O třetí místo se podělily Gabriela Klemensová z Dolního Benešova – Zábřehu a Petra Kubělušová ze Sedliště, když finišovaly ve shodném čase 1:45:11 hod.

Náš oddíl dále reprezentovali Ondřej Dominik 1:22:20 a 3. místo v kategorii, Petr Brož 1:38:40, Jaroslav Hrabuška 2:06:44 a Radek Luksza 2:21:37 hod.

Ondra

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..