Hasičský velikonoční běh Jilešovicemi

Běžci nejen z okolí Ostravy, ale i z takové dálky jako je např. Kopřivnice, Karviná či Kroměříž, přijeli na Škaredou středu 27. 3. 2024 do Jilešovic na Hasičský Velikonoční běh. Při prezentaci dříve příchozí obdrželi pamětní placku a zájemci i barvené vajíčko, které již tradičně připravil, a vlastní ruce si při tom obarvil, organizátor Jirka Brož. Perfektní zázemí pro závod připravili pořadatelé společně s Penzionem a Restaurací Kamenec.

Blížila se 17. hodina a závodníci se hromadili kolem startu, jež se nacházel na druhém břehu řeky Opavy ve směru na Děhylov. Jirka Brož ještě popsal kudy vede trať, čekaly nás celkem dvě kola vedoucí k silničnímu mostu v Děhylově a zpět přes most pro pěší u Jilešovic, a bylo odstartováno. 10,5 km před námi. 70 běžců se vydalo na trasu a nejrychlejší z nich se brzy odpojili a letěli s větrem o závod. Už na startu bylo jasné, kteří běžci budou bojovat o první místa v mužské kategorii a kdo bude pravděpodobně vítězkou mezi ženami.

Ač byl krásný slunečný den, vítr o sobě dal na trati znát a bohužel si vybral nevítaný směr, tedy proti nám. I přesto si mnozí užívali jarního slunce a sledovali postupem času běžce na druhém břehu řeky. Cíl trasy byl umístěn před Restaurací Kamenec a tak nás na posledních metrech čekal příjemný seběh z mostu a pak už jen kousek po rovince do cíle kde už v pomalém krokovém tempu ostatní běžci pojídali koblížky, které dostali za odevzdaná startovní čísla, a popíjeli teplý čaj či jiný nápoj.

Ženy vedla na trati Kašná Markéta TJ Jäkl Karviná 44:28, která si udržela po celou dobu svou pozici a doběhla z žen jako 1. do cíle. Druhá byla Vybíralová Marie AO Kobeřice 45:59 a třetí za nimi Mazáčová Martina AKJEZ Kopřivnice 46:58.

Z mužů si nejlépe vedli Blaha Tomáš AK Asics Kroměříž 36:44, jež dorazil do cíle celkově jako první, druhý Wittek David OTC Vlčáci 37:55 a třetí Mokroš Miroslav Vratimov Freerun 38:27.

Náš klub Mk Seitl se vydalo reprezentovat 14 běžců. Benbenek Jan 39:34, Brož Petr 44:19, 2. v kategorii Buba Michal 40:36, Valošek Miroslav 53:17, 2. v kategorii Škapa Marek 41:02, 3. ve stejné kategorii Šindelek Dan 42:11, Lipina Tomáš 47:24, Milfait Petr 48:37, 1. v kategorii Škrabánek Petr 42:54, 2. v též kategorii Slowioczek Roman 46:29, 1. v kategorii Vytisk Alfons 57:53 a 3. ve stejné kategorii Smola Josef 59:50.

Ženy reprezentovala Skřipcová Irena 58:14 a 2. v kategorii Gavlíková Jarmila 54:44.

Nevěšte hlavu, když to zrovna nejde dle vašich představ, nemáte svůj den. Vždycky jsou tady ti, kteří k vám i tak vzhlíží. Třeba proto, že běháte lépe než oni, že prostě běháte, že oni nemohou běhat nebo jen tak. Vždy máte možnost být motivací a mnohdy o tom ani nevíte.

Iris

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..