Členové klubu díl 48. – RADIM MURÁRIK

Radim Murárik se stal členem oddílu v roce 2023. Je z Ostravy Poruby a má to kousek na náš stadion v Ostravě Martinově. Díky tréninkům se skupinou našich oddílových kolegů, se začal výkonnostně posouvat výše. 

Jak dlouho běháš? Pravidelně a závodně běhám od roku 2019.

Kolikrát týdně běháš? Poslední dobou běhám 7x týdně, někdy i častěji.

Kolik kilometrů týdně v průměru naběháš? V zimní přípravě 100-130 km a během léta 70-100 km.

Používáš nějaký sport tester, běžecké hodinky, GPS aplikaci v telefonu? Používám Garmin Forerunner 255 music a hrudní pás Garmin HRM-Pro plus.

Kde nejčastěji běháš? Nejčastěji běhám v Porubě a okolí, když je čas tak LH a jiné kopce.

Běháš raději sám nebo s někým dalším? Rád běhám s někým dalším, rychleji to utíká a člověk za ty kilometry zvládne probrat hodně věcí.

Posloucháš při běhu hudbu? Poslouchám okolní přírodu nebo se bavím s kamarády.

Jaké bylo nejzajímavější místo, kde jsi zhruba za poslední rok běžel? Běžel jsem maraton v Benátkách a závod ve slovinských horách Soča Outdoor festival.

Máš svůj běžecký vzor, popřípadě někoho obdivuješ či nějakému běžci (sportovci) fandíš? Nemám žádný běžecký vzor, ale rád se učím od kohokoliv, kdo má zkušenosti a rád je předává dalším lidem.

Jaký typ závodu preferuješ? Nejraděj mám trailové půlmaratony. Preferuji běhání v terénu a kopcích. Půlmaraton je ideální vzdálenost, kdy se to dá běžet svižně a zároveň se člověk neodrovná na několik dní.

Máš svůj oblíbený závod? Nejraději mám trailové závody Běhej lesy, slovenskou verzi Behaj lesmi a závody v rámci Soča outdoor festival.

Na který svůj dosavadní běžecký výkon jsi nejvíce hrdý? Jednoznačně náročný závod B7. Je to neskutečná výzva a mám k tomuto závodu obrovský respekt. 

Jaké máš běžecké ambice? Přál bych si zlepšovat své časy a zaběhnout maraton pod 3 hodiny.

Jaké další sporty, kromě běhání, nejčastěji provozuješ? Běháním trávím spoustu času, pokud nějaký zbyde chodím do fitka, na bazén, na kolo, badminton a vlastně mám rád sport obecně.

Máš kromě běhání ještě nějaké jiné koníčky či zájmy, jaké? Rád cestuji, poznávám nová místa. Kromě běhání preferuji hlavně další sporty.

Co bys popřál našemu klubu MK Seitl Ostrava do dalších let? Přeji si, aby v klubu zůstali stále dobří lidé, kamarádi, se kterými člověk tráví spoustu času i mimo běh, aby klub šel s dobou, dále se budoval, zlepšoval a hlavně vydržel hodně dlouho!

Moje aktuální rekordy:

5 km: 19:09

10 km: 39:15

půlmaraton: 1:29:56

maraton: 3:14:45

B7: 18:05:32

 

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..