Jarní desítka Kravaře

Do sportovního areálu Olšinky v Kravařích – Koutech se tuto neděli sešli běžci již po čtrnácté, aby se úderem desáté hodiny vydali na desetikilometrový závod. Trať už je nějaký ten rok neměnná. Běží se po cyklostezce směrem na Kravaře. Po asi 1,5 km je otočka a pak následuje dlouhý klikatící se úsek až téměř do Zábřehu. Smyčkou s asi 200 metrů dlouhým krosovým úsekem se pak běžci napojí zpět na cyklostezku a běží zpátky k Olšinkám. Krom krátkého nepatrného stoupání těsně před cílem jde o naprostou placku. Nevýhoda je, když začne foukat. Jde totiž o otevřený prostor na loukách, a tak není téměř nikde žádné závětří. A mírný vítr začal foukal i při závodě. Hlavně v druhé půli to bylo většinou proti. Jinak bylo počasí opravdu jarní. Sluneční paprsky už příjemně hřály, prostě radost si zazávodit.

Na start se postavilo 111 závodníků, do cíle se dostalo o dva méně. Favorit celého závodu byl jen jeden a svou roli začal potvrzovat hned od startovního písknutí píšťalkou. David Wittek (OTC Vlčáci) si tak doběhl způsobem start cíl pro vítězství v čase 35:01 min. Souboj o druhé místo se svedl mezi dvěma ostravskými kluby. Z druhého místa se nakonec radoval Roman Kubica (SSK Vítkovice). Bral jej za čas 36:25. Náš Jan Benbenek za ním zaostal o pouhých 6 desetin sekundy.

Mezi ženami to byla taktéž jasná záležitost. Zvítězila Lucie Vikartovská (Alisy Sport Team), když jako jediná z něžného pohlaví stlačila čas pod 40 minut a to na 39:49. S druhým místem se musela spokojit Markéta Kašná (TJ Jäkl Karviná) 41:06 a třetí příčku obsadila Hana Bednarčíková z Krnova v čase 42:35 min.

Z našeho oddílu byli na startu ještě tito závodníci: Marek Škapa 37:44 a 2. místo v kategorii, Ondřej Dominik 37:47 a 1. místo v kategorii, Radim Murárik 39:17, Petr Škrabánek 41:29 a 1. místo v kategorii, Miroslav Valošek 49:27, Jaroslav Hrabuška 49:53, Jarmila Gavlíková 49:59, Milan Ondrášek 56:47 a Irena Skřipcová 56:48 min.

Po závodě bylo, jako již tradičně, připraveno pro závodníky občerstvení následováno vyhlášením výsledků. Pak se pomalu začali lidé rozprchávat domů. Naše auto řízené dnešním vodičem Milanem mělo po cestě ještě zastávku v Zábřehu v cukrářství Madel, aby ¾ osádky auta mohli udělat sladkou tečku za vydařeným nedělním sportovním dopolednem.

Ondra

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..