Mistrovství světa na 50 km

V indickém asi šestimilionovém městě Hyderabad se v neděli 5. listopadu konalo MS na 50 km. Na start se postavili také tři Češi: Karel Splítek, vítěz Ostravského maratonu Jan Kohut a naše Petra Pastorová. Startovalo se v 7 hodin ráno, vzhledem k časovému posunu bylo u nás 2:30 v noci. Běželo se na okruhu dlouhém 5 km. 

Teplota v den závodu byla asi 32 °C. Trasa nebyla úplně lehká, běželo se mírně z kopce a zpátky zase nahoru. Petra běžela velmi rozumně. Naplánoval jsem ji čas 3:25:00 hod. To znamenalo tempo 4:06 min/km. Ze začátku se pohybovala na 13. místě a pomalu se posunovala pořadím dopředu, až se propracovala na končenou 7. pozici a to v Českém rekordu 3:24:23 hod. Svůj vlastní rekord tak zlepšila o tři a půl minuty. Ve své věkové kategorii se stala mistryní světa.

.Z kluků zaběhli Karel Splítek 3:12:40 a Jan Kohut 3:14:16 hod, ten měl potíže s křečemi v žaludku.

My jsme přijeli do Indie o týden dříve. Ale Petru asi z dlouhé cesty letadlem chytly záda a 5 dnů vůbec netrénovala. Stejně se tady nedalo moc běhat, protože zde nejsou vůbec chodníky. Skoro nikdo tady nechodí pěšky. Většina místních jezdí na motorce nebo autem. 

Na Indii, jak mi řekl jeden známý, je třeba se psychický připravit. Smrad, špína a chudoba. Lidé tu spí venku na zemi a je zde plno žebráku.

Z Indie přelétáme do Nepálu, kde budeme necelé tři týdny a pak letíme na Taiwan, kde se koná Mistrovství světa na 24 hodin. 

Otta

 

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..