Nejen víkendové střípky

Slezanská hodinovka

Ve středu 20. září se opět sešli vytrvalci na atletickém stadionu TJ Slezanu ve Frýdku, aby hodinu kroužili na oválu a snažili se za tu dobu uběhnout co největší vzdálenost. Šlo již o 47. ročník Slezanské hodinovky. Z našeho oddílu se to nejlépe podařilo Danovi Šindelkovi, který výkonem 15211 metrů  bral 2. místo v kategorii. Roman Slowioczek zdolal 13640 metrů a Radomír Pach uběhl metrů 9820.

 

Dvanáctka z Jasének

Sobota 23. září byla na závody poměrně štědrá. V Hlučíně v části Jasénky se konal závod na cca 12 km. Zcela bez překvapení se stal celkovým vítězem náš Jirka Pytlík, který náročnou trať zvládl za 44:54 minut. Petr Škrabánek si výkonem 53:59 minut zajistil prvenství ve své kategorii a Miroslav Valošek do cíle doběhl za 1:01:53 hodiny. Obdiv a uznání však získal Marek Škapa, který při zdolání tratě musel překonat sám sebe, nevzdal se a do cíle doběhl. I když nabral značnou ztrátu, svou stíhací jízdou dokázal časem 1:00:48 získat 2. místo ve své věkové kategorii.

 

Podzimní RUNdál

V sobotu v Bělském lese pokračoval další částí oblíbený běžecký seriál, zaměřující se na každé ze čtyř ročních období, RUNdál. Starovali jako tradičně ženy a muži zvlášť. V ženském poli jsme měli dvě zástupkyně, Ivanu Kondasovou, jenž zvládla trasu dlouhou cca 4,5 km za  21:36 minut a Lenku Běhunčíkovou. Ta si zapsala výkon 22:43 minut. Mezi muži se blýskl 1. místem ve své kategorii Dan Šindelek. V cíli mu naměřili čas 17:07 minut. Druhým našim borcem byl Petr Milfait. Ten zaznamenal čas 20:29 minut.

 

Syrovínský běh Velkou Moravou

Na tomto ultra závodu, jenž se koná v krásné přírodě Buchlovských hor a vede přes pole, louky a vinohrady, jsme měli své zastoupení. Hlavního závodu na více jak 50 km se zúčastnil Michal Damek a cílem proběhl v čase 7.24:23 hodin.

 

Fachmann kros

V neděli se na Svobodě konal krosový závod na 14 km. Ani tady nechyběl náš zástupce a nebyl to nikdo jiný než vytrvalec, jenž ve své kategorii jen výjimečně najde přemožitele, Petr Škrabánek. Jeho čas v cíli byl 1:06:08 hodiny.

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..