Hrabovský půlmaraton

Kdo trénoval posledních 14 dnů v odpoledních či večerních hodinách a neměl možnost jít běhat brzo ráno, kdy ještě byly poměrně přijatelné teplotní podmínky, tak mi určitě dá za pravdu, jak to bylo náročné. Já osobně jsem mohl často již po pár minutách svůj nátělník doslova ždímat. A tak vidina předpovědi počasí na sobotní dopoledne skýtala určitě pozitiva. Teplota již neměla stoupat nad 30 °C, dokonce to jednu dobu vypadalo na docela vydatné dešťové přeháňky. Jenže realita byla trošku jiná, což je vidět na první pohled ve výsledkové listině a dosažených časech. Vlhko jako v prádelně udělalo své a málokdo byl schopen udržet své nastolené tempo. Občerstvovací stanice byla v každém kole ceněná jako oáza v poušti. Avšak kdo vydržel na trati déle, byl nakonec obdařen tolik přivolávaným deštěm…

Trať se oproti minulému ročníku neměnila. Opět čekalo na půlmaratonce a čtvrtmaratonce 6 respektive 3 okruhy s náběhem a otočkou před prvním okruhem.  Kratší distance se zúčastnilo 29 běžců a mezi muži s přehledem zvítězil Oldřich Kokošek za 39:28 minut a mezi ženami byla nejrychlejší Martina Mazáčová (AKEZ Kopřivnice) 48:48 minut.

Do cíle hlavního závodu se dostalo 52 vytrvalců a všem hned od startu utekl náš Dan Šindelek. Trio pronásledovatelů taktéž z našeho oddílu to však nijak nerozhodilo a počkalo si, až Dan tak říkajíc „odpadne“. Z tria jako první odpadl Ondřej Dominik, doběhl tak třetí v čase 1:28:57 hod. Druhý skončil se ztrátou 40 sekund na prvního Jan Fousek. A vítězství pro sebe urval v čase 1:26:10 Marek Škapa, jenž si, jak je o něm známo, na vedro nemohl stěžovat. Dan nakonec skončil šestý a výkon 1:30:03 mu vynesl 2. místo v kategorii.

V ženách se pořadí na prvních dvou místech také postupně měnilo, když napřed vedla Eva Filipiová (Sokol Temenice Šumperk), ale nakonec jsi zdolala naše Petra Pastorová a cílem proběhla za 1:29:43 hod. Eva nakonec na Petru ztratila 47 sekund. Třetí místo si pohlídala Markéta Kašná (TJ Jäkl Karviná), jejíž cílový čas byl 1:38:04 hod.

Neztratili se ani další naši závodníci a mnoho jich bylo vidět následně při vyhlašování na stupních vítězů. Kateřina Šeděnková za výkon 1:41:15 brala 3. místo v kategorii, Magdaléna Drastichová 1:43:22 a 2. místo v kategorii, Tomáš Lipina 1:47:30, Jana Kilarová 2:00:36 a 3. místo v kategorii, Radim Václavík 2:03:55, Alfons Vytisk 2:10:03 a 1. místo v kategorii a Lenka Běhunčíková 2:13:21 hod.

Ondra

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..