Petra na víkendových závodech na Slovensku

Po náročném půlmaratonu ve Francii měla Petra zdravotní potíže a týden se dávala dohromady. Rozhodli jsme se teda odjet na víkend na Slovensko do našeho oblíbeného Thermal Parku Vrbov.

V pátek jsme vyrazili a Petra ještě stihla odběhnout trénink kolem Štrbského Plesa. Večer nám zavolal Laco Maras z Prešova, jestli bychom nepřijeli na závod Prešovská horská jedenástka. Souhlasil jsem, že Petra poběží. Start byl v 9:00 hodin a po závodě jsme měli v plánu, že se stavíme do termálů. V lese se po nočním lijáku nedalo běhat, a tak pořadatelé museli změnit trasu. Rozhodli, že se nepoběží do kopce ale kolem vody na okruhu 2,5 km, který se běžel 4x, takže trasa měřila jen 10 km. Pro nás to bylo výhoda. Z Lacem jsme se domluvili, že Petra poběží za Maras Team. Petra vyhrála s velkým náskokem. Laco pořadatelům vylíčil v kostce Petřinu kariéru a ti byli překvapení a rádi, že si vybrala právě jejích závod. Petra dokonce předávala ceny a téměř všichni se s ní chtěli vyfotit.

Na závodě v Prešově jsme se dozvěděli, že k večeru se běží za Bardějovem závod na 11,4 km. Takže místo vody jsme se přemístili na Porúbskú jedenástku. Byla to větší vesnice a zrovna probíhali dětské závody. Vypadalo to, že na stadionu byla asi celá vesnice. Start byl v 18:00 hodin a Petra hlavní závod a opět běžela za Maras team. Opět v pohodě vyhrála časem 47:07 minut, ale bylo velké vedro. Petru jsem ještě neviděl tak mokrou. Teklo z ní jako z vodníka. Po závodě byl guláš, zákusky, koláče. atd., večer pak pokračovala zábava. Vyhodnocení bylo už za tmy. Co čert nechtěl, tak nás přemlouvali, jestli bychom nejeli do Košic na půlmaraton.

 

 

A tak jsme se přes noc přemístili do Kavečan, což je15 km od Košic. Je to jeden z nejtěžších půlmaratonu. Celkem startovalo 96 závodníků. Start byl první kilometr do kopce, poté se běželo 2 km z kopce, pak následovala otočka a běželo se nahoru zpátky. Celkem museli běžci zdolat 3 kola. Zde Petra opět vyhrála, když porazila druhou Maďarku. Její vítězný čas byl 1:31.08 hod.

Po závodě jsme jeli domů, ale po cestě jsme se přeci jen stavili v termálech ve Vrbově. Strávili jsme tam 3 hodiny a pak pokračovali na cestě domů. Víkend teda dopadl úplně jinak, než jsme plánovali.

Otta

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..