Dobratický běh

Loni se v Dobraticích konal první ročník běžeckého závodu a jelikož měl velice pozitivní reference, tak se tuto neděli 25. června na druhém ročníku sešla v obci pod Prašivou daleko početnější běžecká komunita.

Hlavní závod na cca 8,8 km startoval společně s doprovodným během na 3 km. Organizátoři nechali běžce mírně napínat, když došlo k odložení startu kvůli kolizi s vyhlášením dětských závodů. Předpověď vypadala i co se týče teploty docela slibně, ale letní sluníčko je letní sluníčko a tak i když teplota neatakovala tropickou třicítku, vedro bylo pořádné a dalo většině startujícím zabrat.

Na tříkilometrové trati jsme měli jediného zástupce Dana Šindelka a ten hned od startu nenechal nikoho na pochybách, že si běží pro prvenství a cílem proběhl ve vítězném čase 11:06 minut.

O vítězi hlavního závodu bylo také téměř jisté již před startem, protože papírově byl jasně nejlepším závodníkem Marek Causidis z týmu Salomon. A nikoho nenechal na pochybách hned ze začátku, kdy už měl po pár stovkách metrů bezpečný náskok a ten pak už jen navyšoval. V cíli z toho byl čas 28:33 minut. Můj předzávodní tip byl, aniž bych byl nějak znalý všech běžeckých es ve startovce, že na prvních dvou místech budou dva Márové. A taky mi to vyšlo. Náš Marek Škapa posilněn povoleným dopingem slunečních paprsků, letěl jako šíp, předbíhal jednoho běžce za druhým a nakonec vybojoval druhé místo v čase 31:17. A tak se pouze s třetí příčkou musel spokojit Daniel Matejovič (Běž.cz), když na druhé místo ztratil necelých 6 sekund.

Také v ženách potvrdila jasnou roli favoritky naše Petra Pastorová a zvítězila za 34:11 minut. Druhé místo patřilo Markétě Kašné (TJ Jäkl Karviná), která na vítězku ztratila 72 sekund. Dalších 29 sekund dělilo od Markéty třetí v cíli Hanu Legerskou (SSK Vítkovice).

Úspěšní byli i další naši reprezentanti. Až na jednu výjimku a to ve velmi silné kategorii, stanuli všichni na stupních vítězů. Ondřej Dominik bral časem 32:56 1. místo v kategorii, Petr Škrabánek 34:25 taktéž 1. v kategorii, Roman Slowioczek 37:08 a 3. v kategorii, Eva Tomaszewiczová 41:05, Jana Kilarová 44:38 a 2. místo v kategorii, Alfons Vytisk 46:17 a 1. místo v kategorii a Josef Smola 53:39 v kategorii třetí.

Vyhlášení proběhlo v sympatickém prostředí místního fotbalového hřiště, následováno bylo bohatou tombolou a tak lze doufat, že pořadatelé vychytají pár nedokonalostí a další ročník bude ještě úspěšnější.

Ondra

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..