Běh zámeckým parkem

V neděli se v Kravařích areálem Zámeckého parku opět proháněli závodníci všech věkových kategorií. Konal se zde tradiční již 39. ročník Běhu zámeckým parkem. Po deváté ranní začalo sportovní dopoledne běhy dětí a v 10:00 hodin byl odstartován hlavní závod, jehož se letos zúčastnilo 121 vytrvalců a vytrvalkyň.

Šlo také o poslední závod letošního 9. ročníku Prajzsko-opavské běžecké ligy a náš oddíl může těšit, že se celkovým vítězem stal Michal Buba. Poprvé tak v tomto seriálu triumfoval závodník MK Seitl Ostrava.

Samotný kravařský závod však měl jiného vítěze. Hned od startu bylo jasné, že mezi favority nenajde konkurenci Tomáš Bláha z AK Asics Kroměříž a suverénně si doběhl v čase 29:03 pro prvenství. Druhé místo uhájil Martin Prokša (TJ Sokol Opava) 30:40 min, třetí skončil o další 4 sekundy zpět silně finišující Robert Antczak (Easy Run Raciborz).

Mezi ženami nebylo žádné velké překvapení, že si pro první místo doběhla za 35:25 minut Markéta Kašná z TJ Jäkl Karviná. Druhé místo získala Marie Vybíralová (AO Kobeřice) 36:27 a třetí skončila Hana Mruzková z Opavy v čase 36:34 minut.

Naši se v závodě neztratili, bojovali jak o Top Ten tak o umístění mezi nejlepšími ve věkových kategoriích. Nejlépe zaběhl Marek Škapa, kterému čas 31:39 stačil na 2. místo v kategorii. Dále Ondřej Dominik 31:44, Michal Buba 32:25, Dan Šindelek 33:09 a 3. místo v kategorii, Petr Škrabánek 34:56 a 1. místo v kategorii, Jan Schvarzbacher 43:21, Alfons Vytisk 44:49 a 1. místo v kategorii a Jana Dominiková 45:43 min.

Ondra

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..