Přehled závodů v minulém týdnu

Vstříc Míru!

Ve středu 24. května se konal 2. ročník běžeckého závodu do vrchu, jehož trasa vedla z Rožnova pod Radhoštěm na chatu Mír. Trať je dlouhá 4 km a celkové převýšení činí 330 metrů. Za náš oddíl se závodu zúčastnil Marek Škapa, do cíle to zvládl za 19:50 minut, což mu stačilo na celkové 4. místo.

 

Běh okolo Ostré Hůrky

V pátek 26. května se konal již 28. ročník Běhu okolo Ostré Hůrky. Závodí se na okruhu dlouhém 2,2 km a závodníci nad 70 let ho běží jednou, ženy bez rozdílu věku a muži nad 60 let 2x a ostatní muži 4x. Alfons Vytisk jakožto jediný sedmdesátník zdolal jedno kolo za 11:51 minut. Jaroslav Hrabuška 2 kola zvládl za 23:15 a stačilo mu to na celkové 3. místo. Celé čtyři kola za náš oddíl běželi celkově druhý Michal Buba 35:43 a Marek Škapa 39:04 min.

 

Valašský hrb

Vytrvalostní horský běh po hřebenu Beskyd to je Valašský hrb. Letošní ročník startoval tuto sobotu a jako tradičně byly na výběr čtyři různé distance. My jsme měli zastoupení ve dvou. Trasu dlouhou 29,7 km si vybral Michal Damek a zvládl ji za 5:01:54 hodiny. Nejdelší vzdálenost 54,8 km absolvoval Miroslav Valošek a do cíle se dostal za 6:46:36 hodin.

 

Třanovická desítka

Další sobotní závod se konal v Třanovicích, kde se závodilo v dětských bězích, v závodě na 5 km a hlavním závodě na 10 km. Hlavního závodu se zúčastnily dvě naše běžkyně. Eva Tomaszewiczová zvládla trialovou trať vedenou povodím Stonávky za 50:04 minut a vyneslo jí to 2. místo v kategorii. Nepopulární brambora ve stejné kategorii padla na Janu Kilarovou, když finišovala za 53:34 minut.

 

Štramberská desítka

Ve Štramberku se konal již o 42. ročník. Závod byl jako již tradičně zařazený do Lašské běžecké ligy a nás reprezentovali dva zkušení borci. Dan Šindelek trať zvládl za 41:59 minut a skončil 3. ve své věkové kategorii. Petr Škrabánek svou věkovou kategorii v čase 42:25 vyhrál.

 

Ludgeřovický šus

V sobotu se již potřetí konala netradiční vyřazovací časovka na Farské cestě mezi Vrablovcem a Ludgeřovicemi. Závodu se zúčastnili dva naši závodníci Marek Škapa a Miloslav Nosek. Oba postoupili z rozběhu do finále, kde se statečně prali o druhou a třetí příčku. Nakonec doběhli v pořadí druhý Marek a třetí Míla.

 

Běh mezi náměstími

V neděli se konal 15. ročník závodu z Místku do Frýdku a zpět. My jsme i zde měli své zastoupení a to v hlavním závodě na 4,7 km. Marek Škapa až do posledních metrů bojoval o celkové druhé místo, nakonec se však musel spokojit s místem třetím. Jeho čas byl 16:34 minut. Dan Šindelek doběhl v čase 17:38 a stačilo to na 2. místo v kategorii. Roman Slowioczek finišoval v čase 19:43 minut.

 

Hněvošická desítka

TJ Sokol Hněvošice uspořádal v neděli další ročník závodu na 10 km. I zde nechyběli naši zástupci. Celkově třetí skončil Michal Buba, když cílem proběhl v čase 39:48 minut. Petr Škrabánek po sobotě ovládl svou věkovou kategorii také tady, když mu k tomu stačil čas 42:53 minut.

 

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..